14 Temmuz 2009 Salı

BAYAT EKMEK MANTISI


Alanyaya gitmeden önce kalan ekmekleri buzdolabına koymuştum.Gelince acaba bu ekmekleri nasıl degerlendirsem diye düşündüm.O kadar ekmegin ziyan olmasına gönlüm razı olmadı.Deneme yanılma yoluyla birçok tarifin karışımı bir ekmek mantısı çıktı ortaya.Ben soslu yapmıştım ama soslu fotografını çekmeyi unutmuşum.Tarife gelince:
Malzemeler:

  • 1 adet bayat ekmek(veya evde ne kadar varsa)
  • 2 adet kuru sogan
  • 1 adet yumurta
  • yarım demet maydanoz
  • tuz,kekik,karabiber,kırmızıbiber,kimyon
Üstüne:Sarmısaklı yogurt
Sosu için:
  • 1 yemek kaşıgı sıvıyag
  • 1 yemek kaşıgı domates salçası
  • su,tuz,kuru nane
Bayat ekmekleri rondodan geçirin.Soganı yemeklik dograyıp sıvıyagda kavurun.Bayat ekmeklerin üzerine kavrulmuş sogan,yumurta,yıkanıp dogranmış maydanoz ve baharatlarını dökerek yogurun.Hamur haline getirin.Eger hamur olmamışsa biraz su ekleyebilirsiniz.Ceviz büyüklügünde parçalar koparıp yuvarlayın.İsterseniz ekmek toplarını suda haşlayabilirsiniz(ben haşladım) yada az yagda kızartabilirsiniz.Tercih size kalmış.Servis tabagına alıp ılıdıktan sonra üzerine sarmısaklı yogurt dökün.Sos için gerekli malzemeleri bir tavada hazırlayın ve sarmısaklı yogurdun üzerine dökün.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder