25 Temmuz 2009 Cumartesi

Gerrard Sucsuzmus. Peki Ya Juri Everton'lu Olsaydi?


Kameralarda bir barda Marcus MacGee adli sahsa yumruk attigi acikca gorulen Steven Gerrard dovus ve arbede cikarmak suclarindan aklanmis. Liverpool Kraliyet Mahkemesi'nde toplanan juri Gerard'in olayda mesru mudafaada bulunduguna ve kavgayi baslatan kisi olmadigina karar vermis.

Ingiltere'de juri sistemi var ve juriler halkin arasindan seciliyor. Liverpool halki arasindan secilmis bir jurinin Gerrard'a kiyak cekmis olabilecegi ihtimaller dahilinde bence. Gerrard gibi Liverpool'un efsanelerinden biri olmus bir isme ceza vermek her baba yigidin harci degil.

Savcilar ve avukatlar juri secerken kisilerin yeterince tarafsiz olup olamayacaklarina dair sorular sorarlar. Bu durusmada da herhalde ilk once tuttugunuz takim nedir diye sorulmasi gerekirdi. Liverpoolluysan 'hop gel juriye', Evertonluysan 'dur kardesim orada'.

Gerrard ucuz yirtti bu kavgadan ama sanirim butun sucu ustlenen arkadaslari o kadar sansli olmayacak. Unlu arkadasi olmanin cefasi da bu iste. Hep otlanmak olmuyo, arada kendini boyle feda etmen de beklenebilir. Yine de en kotu bir iki ay yatarlar sonra Gerrard onlara guzel bir parti verir cikista. Tabi Gerrard bu hareketleri saha icinde yapsaydi bu kadar kolay kurtulamazdi. Bakin Beckham taraftara gel gel yaptigi icin 1000 dolar ceza almis MLS'den.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder