18 Temmuz 2009 Cumartesi

PATLICAN SALATASI

Bu tarifi Ye#47 soguk ikramlardan Birsel'e gönderiyorum.Ve kolay gelsin diyorum. Patlıcanların mevsiminde oldugu şu günlerde eve bol bol almaya başladım.Aslında tek başına bence bir yemek gibi patlıcan salatası ama adı salata olmuş işte.Özellikle etin yanında muhteşem oluyor.Bu arada ben daha önceden sosunu zeytinyagı,limon ve sarmısakla yapardım yine öyle yaptım fakat canım Burcum bana onları özeyerek mayonez kıvamında yapmayı ögretti o şekilde yaptım bu sefer tadı daha da güzel oldu.
Malzemeler:
  • 4-5 adet patlıcan
  • 3-4 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru sogan
  • istenilen kadar maydanoz
  • tuz
  • zeytinyagı
  • limon
  • bol miktarda sarımsak

Patlıcanları ve biberleri yıkadıktan sonra közleyin.Ben daha önce fırında veya ocak üstünde közlerdim.Şimdi hani şu meşhur közmatikten aldım pazardan.Fiyatı da baya bir düşmüş.(3 tl)Ocagı kirletmeden közledim.Yani anlayacagınızbüyük bir rahatlıkmış.Patlıcan ve biberler közlendikten sonra sıcakken kabukları soyulur.Sogan yemeklik dogranır ve maydanozda dogranıp patlıcanlara karıştırılır.Şimdi gelelim sosa.Sarımsaklar soyulduktan sonra dövülür ve derin bir kaseye konur.Üstüne bir miktar zeytinyagı,limon ve tuz ilave edilerek bir güzel çatalla ezilerek karıştırılır.Daha sonra yine zeytinyagı eklenir karıştırılmaya devam edilir.Bu biraz sabır istiyor çünkü zeytinyagını birden dökmüyoruz.Yavaş yavaş döküp iyice karıştırıyoruz.Mayonez gibi beyaz bir kıvamı oluyor.Bir püf noktasını daha ögrendim burcudan malzemeler sıcakken sosu patlıcanların üstüne döküp 1-2 saat buzdolabında bekleyecekmiş.Ben denedim çok güzel oldu.Size de tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder