29 Temmuz 2009 Çarşamba

PROFİTEROL

Hepinize merhaba uzun zamandır blogumda yeni tarif yayınlayamıyorum. Sebebi bu aralar hem sıcaklardan hem de canımın hiç bir şekilde mutfakla uğraşmak istememesiydi, bu günlerde annemdeyim:)
Kardeşlerimin isteği üzerine yaptığım profiterolümüzle açılışı yapmış olurum demek istiyorum fakat hafta sonu tatile çıkıyoruz inşallah tatil fotoğrafları ve yeni tarifler ile hızlı bir dönüş yaparım aranıza :)

İşte tarifim.....

Malzemeler:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
yarım paket margarin(125 gr)
3 yumurta
İç kreması;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
Üzerine;
1paket çikolata sosu (üzerindeki tarife göre pişirilir ve soğumaya bırakılır.)
Yapılışı:
Su ve margarini bir tencereye koyup, kaynatın. İçine unu döküp, tahta kaşıkla karıştırın. 1-2 dakika içinde koyulaşıp hamur oluşacaktır. Bu hamuru soğumaya bırakın.
Kreması için, vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve ılıdığında vanilyayı ekleyerek çırpma teliyle biraz karıştırın.
Soğuyan hamura 3 yumurtayı tek tek kırıp, karıştırarak hamura yedirin. Bir yumurtayı iyice yedirmeden kesilikle diğerini eklemeyin. Yumurtaları iyice yedirdikten sonra yoğun bir hamur elde edeceksiniz. Bu hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye kaşık ile istediğiniz miktarda sıralayarak 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dak.pişiriyoruz. Pişen hamurlarımız soğuduktan sonra içine kremaları doldurularak üzerine çikolata sosu dökülerek soğuk olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder