24 Temmuz 2009 Cuma

SOSLU TAVUK KANADI

Malzemeler:
  • istenilen kadar tavuk kanadı
  • istenilen kadar patates,havuç
  • 2 yemek kaşıgı domates salçası
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşıgı yogurt
  • tuz,kırmızbiber,kekik,karabiber

Tavuk kanatlarını yıkayın.Patatesleri ve havucu soyup istediginiz büyüklükte dograyın.Sos için ezilmiş sarımsak,yogurt,salça ve baharatları derin bir kabın içinde karıştırıp tavuk kanatlarını bu sosun içine atın ve her tarafının bu sosa bulanmasını saglayarak bir saat kadar bu sosta bekletin.Sostan çıkardıktan sonra yaglanmış tepsiye dizin.Yanına yine baharatlarla tatlandırılmış patates ve havuçları dizin.Ve fırına verin.180C yaklaşık 30 dakika veya daha fazla pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder