19 Ekim 2009 Pazartesi

FIRINDA SOSLU BİFTEK

Et bizim evin erkekleri tarafından en çok sevilen yemek çeşididir.Bu biftek tarifi de benim en sık yaptıgım yemektir.Sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler:
  • 3-4 adet biftek(aslında biftek sayısını ailedeki kişi sayısına göre ayarlamak gerekir)
  • 5-6 adet sivri biber
  • 3-4 adet domates
  • 1-2 adet küçük sogan
  • 4-5 diş soyulmuş ve küçük dogranmış sarımsak
  • tuz,kekik,kırmızıbiber,karabiber
  • 1 çay kaşıgı biber salçası
  • maydanoz
  • sıvıyag
  • kaşar(istenirse konulmayabilir)

Çok olmamak şartıyla sıvıyagı tavaya alıyoruz.Biftekleri tavaya koyup arkalı önlü kızartıyoruz.Biftekleri kızartırken eger tavanız büyükse yanına biberleri ve soganıda koyun ki etin suyu ile güzel bir tat alıyorlar.Ama eger tava büyük degilse biftekleri çıkardıktan sonra biberi ve soganı aynı yagda kızartın.Pişen biftekleri borcama alıyoruz.Yanına kızarttıgımız biber ve soganı da koyuyoruz.En son domatesleri rendeleyin ve tavaya alın(tavada yağ bittiyse ekleyebilirsiniz.fazlaysa yağını boşaltın)sarımsakları,baharatlarını,salçayı ve maydanozu ekliyoruz.Domates sulu değilse çok az su koyabilirsiniz.Domatesleri de diğerlerinin üzerine ekleyip ağzı kapalı bir tavada bir taşım kaynatıyoruz.Ve bu sosu bifteklerin üstüne döküyoruz.En son olarak da kaşar rendesi serpip önceden 180C ısıtılmış fırında kurutmadan pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder