21 Ekim 2009 Çarşamba

HATİZE(PEKMEZLİ MUHALLEBİ)AFŞİN-ELBİSTAN YÖRESİ

Yöresel bir tatlı tarifi vereyim istedim bugün.Ve bizim meşhur hatizemizle sizi tanıştırmak istedim.Eger pekmezi tek başına yemeyi sevmiyorsanız ya da çocugunuz sevmiyorsa pekmez yedirmenin güzel bir yöntemi bence.İşte malzemeler:
Malzemeler:

  • 1 çay bardagı pekmez
  • 2-3 su bardagı su
  • yarım çay bardagı toz şeker
  • 3 yemek kaşıgı un
  • 2 yemek kaşıgı tepeleme nişasta
  • ceviz(üstünü süslemek için)
Pekmezi tencereye koyun ve su ile birlikte güzelce karıştırın ki pekmez dibine tutup yanmasın.Oranları azaltıp çogaltmak sizin elinizde.Diger malzemeleri de pekmezli karışıma ilave edin ve iyice karıştırın un ve nişasta topak topak kalmasın.Sonra ocaga alın ve karıştırarak pişirin.Katılaşıp muhallebi kıvamına gelince altını kapatın.Ve kaselere paylaştırıp üstünü ceviz ile süsleyin.Sonra oda sıcaklıgına gelince buzdolabına koyun.(ben hem sıcak hem soguk severim)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder