5 Ekim 2009 Pazartesi

ŞEFTALİLİ TURTA



Malzemeler:
  • 3 su bardagı un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşıgı yogurt
  • 4 yemek kaşıgı margarin
  • 1 çay kaşıgı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşıgı pudra şekeri
İçi için:
  • 1 kg şeftali
  • 1 su bardagı şeker
  • 3 yemek kaşıgı fındık veya ceviz
Üstüne:yumurta sarısı
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alalım.Unun ortasına 1 adet yumurta kırın.Yumurtanın üzerine 1 çorba kaşığı yoğurt ilave edin.Üzerine 4 çorba kaşığı tereyağı ilave edin.İlk önce sıvıları karıştırın.Unun üzerine 1 çay kaşığı kabartma tozu,3 çorba kaşığı pudra şekeri ilave edin.Unu da karıştırarak hamuru yoğurun.Turta hamurundan bir parça ayırın.Ve ayırdıgınız hamuru buzdolabına koyun.Diğer kalan turta hamurunu merdane ile açın ve turta kalıbına(benim turta kalıbım olmadıgı için kelepçeli pasta kalıbına yerleştirdim)turta hamrunu yerleştirin.
Turtanın iç harcı için 1 kg.şeftalinin kabuklarını soyun.Şeftalileri küp olarak kesin.Tavaya şeftalileri alın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edip şeftali suyunu çekene kadar soteleyin.Turta hamurunun üzerine şeftalili iç harcı ilave edin ve üzerine fındık veya ceviz ilave edin.Buzdolabına koydugunuz turta hamrunu çıkartın ve uzun ve ince şeritler yapın ve şeftalili iç harcın üzerine kafes şekli verin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder