6 Ekim 2009 Salı

pohaça

bu akşam bir pohaça denedim ve çok güzel olduuu..o görmüş olduğunuz elde benim ufak cadının.resim çekerken bile dayanamadı...sizinle paylaşmak istedim belki denemek istersiniz... :)

malzeme:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yumurta(akı içine sarısı üzerine)
  • aldığı kadar un

yapılışı:

  • süt-su-sıvıyağ-tuz-şeker-yumurta akı-maya ve un yoğrulur.
  • kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
  • hamur mayalanması için bir kenarda bekletilir.
  • mayalanan hamur 5 eşit parçaya bölünür.
  • her parça 30 cm açılır.
  • açılan hamur 8 eşit parçaya bölünür.
  • arzu edilen iç malzeme hazırlanır(ben patatesli yaptım.kızlar bayılıyo patatesliye)
  • iç malzeme uç kenara koyularak sigara böreği gibi sarılır.
  • tepsiye dizilir
  • tepside 45 dakika mayalanması için bekletilir.
  • üzerine yumurta sarısı ve susam yapılır.
  • 160 derecelik fırında 30-35 dakika pişirilir.

afiyet olsunn hanımlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder