26 Mart 2010 Cuma

KATMER POĞAÇA


1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
1 paket kuru veya yaş maya
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un

arası için :
75 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
100 gr beyaz peynir

mayayı çok ılık sütle eritelim. sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapalım. mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayıralım. her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürelim. hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlıyalım. en üstteki parçaya yağ sürülmeyecek.üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütelim. sigara böreği sarar gibi kesip, aralarına peynir koyarak saralım 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürelim ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder