31 Mart 2010 Çarşamba

Pirasali Börek

Cayin yanina yaptigim bu Pirasali Bögregi arkadasim Hümerya`nin Yeri 57.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE yolluyor ve Hümeyra`ya kolayliklar diliyorum...

Malzemeler:
1 su bardagi Süt
1 su bardagi Ilik Su
1 maya
2 Yumurta
1/2 su bardagi sivi yag
1 kahve kasigi Tuz
1 cay kasigi Seker
aldigi kadar un

Ici icin:
2 Pirasa
1 kase rende Peynir
3-4 y.k. sivi Yag
Tuz, karabiber, kirmizibiber

acmak icin Un, yaglamak icin sivi Yag ve üzerine sürmek icin 1 Yumurta

Yapilisi:
Ilik Su ile maya ezilir. Hamur icin gerekli olan malzemeler de karistirilarak, un ilavesi ile hamur yogrulur, cok sert olmamali.
Hamur 20 dak. mayalanmaya birakilir. Bu arada pirasalar temizlenip ortadan kesilir ve cok ince dogranir. Peynir rendesi, sivi yag ve baharatlar da eklenerek pirasa ile karistirilir.
Hamurdan 4-5 yumak yapilir. Her hamur servis tabagi kadar acilip üzeri yaglanir ve üst üste konulur. Sonra en alttaki hamurdan baslayarak elde cekistirilerek inceltilir ve büyültülür, ic malzeme acilan hamurun üzerine yayilir ve rulo seklinde sarilir. Sarilan hamurlar yagli kagit serilmis tepsiye boyuna ikiye katlanip u seklinde yan yan dizilir. 10 dakika kadar da böyle mayalndirilir ve üzerine 1 yumurta sürülür ve 200 derecedeki firnda 30 dakika pisirilir.

Afiyet Olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder