28 Mart 2010 Pazar

YE#53: Sebzeli Mantar Sote










Sevgili Lama etkinlik konusunu “sebze” olarak belirleyince dolapta mantar sote yapılmak için bekleyen mantarların yanına bol sebze ilave edilerek yapılan bu yemek ortaya çıktı. Gerçi ıspanağı yumurtalı, mantarı da kavurma ya da mantar sote olarak seven ev halkının vereceği tepkiden emin olamayarak pişirdim. Ama tadına baktıkların da herkes beğenisini ifade edince ailenin severek tükettiği ortak yemekler listesine bir tane daha eklenmiş oldu!









Malzemeler:








  • Yarım kilo mantar

  • 250 gr ıspanak (sadece yaprakları)

  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye

  • 2 adet közlenmiş kırmızıbiber

  • Yarım limon suyu

  • Tuz
















Hazırlanması:





  • Mantarların dış yüzeylerini temizleyip limonlu suyun içerisinde bekletin.

  •  Bol suyla yıkayıp suyu süzün ve doğrayın.

  • Teflon bir tencereye çok az sıvıyağ ekleyip mantarlar kendi suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.

  • Mantarlar pişince doğrayıp yıkadığınız ıspanakların yapraklarını ilave edip karıştırarak ıspanakların yumuşamasını sağlayın

  • . Mantar ve ıspanaklarınız piştikten sonra haşlanmış bezelye ve közlenmiş biberleri ekleyip tuzunu ilave edin. Bir kaç dakika karıştırıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder