25 Mart 2010 Perşembe

Kilis Tavasi


Türkiye`de izinde yedigim bu harika Kilis tavasini sizlerle paylasmak istiyorum.
Gelinimiz Sule`nin yaptigi bu harika yöresel kebap türü yemegimiz, malzemeleri benim yaptigimdan daha farkli ve dahada nefis idi.
Sulecigim ellerine saglik, sana burdan bir kere daha tesekkür ediyorum.

Kilis Tavasi
Malzemeleri: (6 kisilik)
1 kg yagli Kiyma
4-5 Kirmizi Biber
1 bas Sarmisak
Tuz, karabiber, pul kirmizi biber
Altina:
4-5 Patates (istege göre Patlicanlada yapiliyor)
2-3 yemek kasigi sivi yag
tuz, karabiber, kimyon
Garnetür:
6 Cerliston Biber
4 Domates
4 Sogan

Yapilisi:
Biberler ve sarmisaklar ayiklanir ve cok ince sekilde dogranir.
Patatesler soyulup halka seklinde kesilir tuz, karabiber, kimyon ve sivi yag eklenir karistirilir. Bir firin tepsisine dizilir.
Ete baharatlar,biber ve sarmisak eklenir ve cok güzel yogrulur.
Etten parcalar alinip iki el arasinda yassiltilarak patateslerin üzerine konulur ve bastirilir. Tepsideki tüm patatesler kaplayacak sekilde 1 cm kalinliginda et yassiltilarak patateslerin üzeri kaplanir.
Sonra kenarlara biber ve dilimlenmis domatesler ilave edilir.
Soganda dilimlenerek etin üzerine dizilir.
200 dercedeki firinde 40-45 dakika kadar pisirilir, et kendi suuyunu verecek ve geri cekecektir.
Tabaklara et ve patatesten alinir, biber ve domateslerde tabaga alinarak servis edilir. Yaninda sicak pide ile afiyetle yenir.
Afiyet Olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder