14 Mart 2009 Cumartesi

ANTALYA MÜZESİ



Her şehir de oldugu gibi güzel Antalyamızda da Tarihi eserlerle dolu bir müzemiz var.Eger yolunuz Antalya'ya düşerse mutlaka görün derim.Pişman olmazsınız.
Antalya Müzesinin kurucusu olan merhum Süleyman Fikri ERTEN, ilk olarak tekeli Mehmet Paşa Camii'nin karşısında yer alan küçük bir mescitte eski eserleri toplayarak Müzenin kuruluşunda ilk adımını atmıştır.1922 yılında kaleiçi'ndeki Alaaddin Camii'ne, 1937 yılında da Yivli Minare Camii'ne taşınmış olan Müze, 1972 yılından bu yana da bugünkü binasında hizmet vermektedir.
1988 yılında "Avrupa Konseyi Özel Ödülü" ne layık görülen Antalya Müzesi 12 sergi salonu ile bahçe sergilemesinden oluşmaktadır.Sergileme ilk insandan başlayarak günümüze dek gelen kronolojik bir sıralama ile yapılmıştır.İnşası bitmek üzere olan ek bina ile de geniş teşhir alanlarına ve modern eser depolarına kavuşacaktır.
Ayrıca;Müzenin girişindeki bir salon Çocuk Müzesi olarak düzenlenmiş olup, ülkemizdeki ilk uygulamadır.
Bu salondaki vitrinlerde antik çağların çeşitli çocuk oyuncakları ve kumbara koleksiyonu yer almaktadır.
Atölye bölümünde de çocuklara müzeleri, eski eserleri sevdirmek, onlarda ilgi uyandırmak amacıyla; basit eser onarımları ile seramik, heykel, resim gibi konularda eğitsel çalışma olanakları sağlanmakta ve üretilen eserler sergilenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder