2 Mart 2009 Pazartesi

ÇİG KÖFTE

Pazar günü süprizi.Eşim ve oglum çig köfte yaptı bize.Biz de afiyetle yedik.Ogluşum o minicik elleri ile öyle güzel yoguruyordu ki resmini eklemesem olmaz diye düşündüm.Çig köfteyi oldum olası çok severim.Eminim sizler de seviyorsunuzdur.Herkesin bildigi çig köfte tarifini bir de benden okuyun istedim.Aslında bu tarif kayınvalidemin tarifidir.Ona da buradan sevgilerimi gönderiyorum.
ÇİG KÖFTE MALZEMELERİ:

  • 1-2 su bardagı çig köftelik bulgur
  • 250-300 gr. çig köftelik et
  • 1 adet kuru sogan
  • 2-3 domates rendesi veya hazır domates suyu
  • çig köfte baharatı(bütün aktar veya marketler de satılıyor artık)veya tuz,kırmızı toz biber
  • 2-3 diş sarmısak(Rendeleyin)
  • az maydanoz
  • 1-2 yemek kaşıgı biber salçası
  • İsot
  • Az zeytinyagı


Bulgur,et ve rondodan geçirilmiş sogan iyice yogrulur.Arada yumuşatmak için domates suyu eklenir ve yogrulmaya devam edilir.Bulgurlar iyice yumuşayıncaya ve et tadı agza gelmeyinceye kadar yogrulmaya devam edilir.Sonra maydanoz ve zeytinyagı hariç diger malzemeler eklenir.Ve yogrulmaya devam edilir.En son maydanoz ve az bir miktar zeytinyagı eklenir ve yine yogrulmaya devam edilir.Sonra sıkılarak servis tabagına alınır.Kıvırcık veya marul ile servis edilebilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder