18 Mart 2009 Çarşamba

BAYAT EKMEK TATLISI

Malzemeler:
  • 1,5 bayat ekmek
  • 1-2 su bardagı süt
  • 50 gr.margarin
  • 3 yumurta
  • 1-2 çorba kaşıgı toz şeker
  • 2 çorba kaşıgı hindistan cevizi

Şerbeti için:

  • 1 su bardagı toz şeker
  • 1 su bardagı su
  • 1 tatlı kaşıgı limon suyu

Ekmeklerin içini çukur bir kaba ufalayın.Üzerine süt gezdirip karıştırın ve yarım saat bekletin.Elinizle sıkıp sütünü akıtın.Eritilmiş margarin,yumurta ve toz şekeri ilave edin.Yüksek kenarlı bir tepsiyi yaglayın.Hazırladıgınız karışımı tepsiye dökün.Önceden ısıtılmış 180C fırında 40 dakika pişirin.Şişip kabaracak olursa birkaç yerinden delin.Tencere de su,şeker ve limon suyunu kaynatın.Tepsiyi fırından alınca sıcak şurubu üzerine gezdirin.Tatlı soguyunca dilimleyin.Hindistan cevizi ile süsleyin.(bu tarif alıntıdır.)

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder