9 Mart 2009 Pazartesi

Elmalı Kurabiye


1 bardak yoğurt
1 bardak toz şeker
1 paket margarin eritilmiş
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Un
3 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
yarım su bardağı az dövülmüş ceviz
Kurabiye hamuru için 1 bardak yoğurt, 1 bardak toz şeker, 1 paket margarin (250 gr, eritilmiş), 1 yumurta, 1 paketten 1 çay kaşığı az kabartma tozu ve un gerekiyor. Önce un hariç tüm malzemeleri karıştırıyor sonra kıvamı buluncaya kadar unu azar azar ekliyoruz. Kıvamı tutunca iyice yoğuruyoruz. Bu kurabiye hamurunun çok fazla yoğurulması gerekiyor. Yoğurduktan sonra üzerini örtüp içini hazırlamaya başlıyoruz.
Bir tavaya 3 elmayı rendeleyip, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı tarçın ilave ederek pişiriyoruz. Pişince yarım su bardağı dövülmüş ceviz ekliyorsunuz.

Hamuru üç bezeye ayırıp her bir bezeyi açıyoruz. (hamur ne çok ince ne de çok kalın olsun) Herbirini 8 eşit üçgene bölüp geniş taraflarına 1 tatlı kaşığı kadar elmalı içten koyuyoruz. Üçgenleri sarıp kıvrılan kenarları üste gelecek şekilde tepsiye diziyor ve üstlerine birşey sürmeden 170C'de hafif pembeleşene kadar pişiriyorsunuz.Biraz soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder