14 Mart 2009 Cumartesi

FIRINDA MAKARNA


Malzemeler:
  • 1 paket çubuk makarna(kalın çubuk makarna)
  • 3 yemek kaşıgı yag(1 kaşıgı tereyag)(erittikten sonra birazını ayırın)
  • 3 yemek kaşıgı un
  • yarım litre süt
  • 2 yumurta
  • 4-5 çorba kaşıgı rendelenmiş kaşar
  • tuz,karabiber

Makarna haşlanır ve soguk sudan geçirilir.

SOS:Yag ile un hafif pembe kavrulur.Süt konulup muhallebi gibi pişirilir.Ilınınca yumurta ve baharatları eklenir karıştırılır.

Tepsi yaglanır.Hazırlanan sostan biraz konup yayılır ve biraz kaşar rendesi eklenir.Haşlanarak soguk sudan geçirilmiş makarna sosun üzerine yayılır.Bastırılarak sıkıştırılır.Biraz erimiş yag gezdirilir.Geri kalan sos makarnanın üstüne konur sonra da kalan kaşar eklenir.180 dereceye ayarlanarak önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder