12 Mart 2009 Perşembe

ŞEHRİYE PİLAVI

Bizim ailecek tadına bayıldıgımız bir pilav çeşididir.Sizlerin de deneyince seveceginize inanıyorum.
Malzemeler:
  • 1 su bardagı arpa şehriye
  • 3 su bardagı sıcak su
  • 3 çorba kaşıgı sıvıyag
  • 2 çorba kaşıgı tereyag
  • tuz
  • İstenirse içine haşlanmış nohutta eklenebilir

Yagları tencerede eritiyoruz.Üstüne Şehriyeyi ekleyip yaklaşık 5-10 dakika kavuruyoruz.Tuzunu atıp tencerenin kapagını kapatıp altını kısıyoruz.Bir süre sonra sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder