20 Mart 2009 Cuma

PORTAKALLI KURABİYE

Malzemeler:
  • 200 gr.margarin(oda ısısında olacak)
  • 5 su bardagı un
  • 1 su bardagı yogurt
  • 2 su bardagı tozşeker
  • 1 yumurta(akı hamura,sarısı üstüne sürülecek)
  • 1 tatlı kaşıgı kabartma tozu
  • 1 portakalın suyu
  • 1 portakalın rendelenmiş kabugu

Bir kaba margarini alıp tozşeker ve rendelenmiş portakal kabugunu ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Yumurtanın akını ve sarısını ayırın.Yogurt,yumurta akı ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.Un ve portakal suyunu ekleyip yogurmaya devam edin.(unu az gelirse un eklenebilir.)Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile 1 cm.kalınlıgında açın.Yuvarlak ve kenarları şekilli kalıpla kesin.Hamurları yaglanmış fırın tepsisine aralıklarla dizip üzerlerine yumurta sarısını sürün.Önceden ısıtılmış 180C ayarlı fırında 25 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder