30 Mayıs 2010 Pazar

ÇİKOLATALI SÜRPRİZ MUFFIN

 Şekerler gününüz güzelliklerle geçsin.Evet nihayet gün masamızın son lezzetine sıra geldi.Bu hari ka muffinleri EYA-ZEHRA'cığımda ilk gördüğümde yapmayı kafama koymuştum bu özel güne kısmet oldu:))
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
275 gr.un
2 tatlı kaşığı Dr.Oetker kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı karbonat
3 çorba kaşığı kakao
1 yumurta
130 gr.esmer şeker(ben normal kullandım)
80 gr.oda sıcaklığında tereyağ
300ml.Buttermilk(ekşi krema)
İÇ DOLGUSU İÇİN
100 gr.labne peyniri
100 gr.Hindistan cevizi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket Dr.Oetker Vanilya şekeri
ÜST KAPLAMA İÇİN
80 gr.bitter çikolata
100 ml.krema
 YAPILIŞI
-Buttermilk(ekşi krema)yapımını MELEĞİM'den sorarak öğrendim.300 ml.ılık süte yaklaşık 6 yemek kaşığı limon suyu döküp sadece birkez karıştırıp 10 dakika bekle tiyorsunuz.Ekşi kremamız hazır.
-İlk iş olarak iç dolgumuzu hazırlıyoruz.Bunun için labne peyniri,hindistan cevizi,pudra şekeri ve vanilya şekerini yoğurup küçük toplar yaparak kenarda bekle tiyoruz.
-Bir kapta elenmiş un,kakao,kabartma tozu ve karbonatı karıştırın.
-Başka bir kapta yumurtayı hafif çırpın.
-Toz şekeri,tereyağını ve Buttermilki ekleyin ve karıştırın.
-İyice karıştıktan sonra un karışımını ekleyin ve iyice karıştırın koyu kıvamlı bir kek hamurumuz olacak.
-Slikon muffın laıplarının içine muffın kağıtlarını yerleştirip tepsiye dizin.
-Hazırladığımız kek hamurundan 1 tatlı kaşığı tüm muffın kalıplarına dökün ortalarına iç dolgu toplarımızı koyun.
-Üstlerini kek hamuruyla doldurun.Muffın kalıplarının yaklaşık 1 cm.aşağısında olmalıki kabarıp taşmasın.
-Hazırlanan muffınlerimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
-Muffınler pişerken ganaj için kremayı kaynama noktasına kadar ısıtın parçaladı ğımız çikolataları ilave edip karıştırarak eritin ve ganajı soğumaya bırakın.
-Pişip soğuyan muffınleri ganaja batırarak istediğiniz şekilde süsleyin.
Benim bu ölçülerle 17 muffınım çıktı.
AFİYET BAL OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder