30 Mayıs 2010 Pazar

Elmalı Kek


Bildiğiniz gibi geçen pazar yaptığıımız etkinlikte nefis kekler ve birçok tat tattığımızı söylemiştik.Sıra geldi bu nefis keklerin tarifine..
Sevgili hayal sitesinde yayınlayınca bende hemen sizlere alıp yayınlamak istedim.Mutlaka yapmalısınız nefis bir tat oluyor.Biz  begonya kek kalıbımızda yaptık.
Elmalı Kek 
Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 ajda bardak süt
  • 1 ajda bardak YONCA sıvıyağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 tutam toz karanfil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı file fındık
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 4-5 adet elma
Yapılışı:

Un, karanfil, tarçın ve kabartma tozunu bir karıştırma kabına aktarıp, birlikte eleyerek harmanlayın.Elmaları soyup bir parmak kalınlığında ay şeklinde dilimleyin.
Yumurta ve şekeri bir tutam tuz ekleyerek mikser yardımı ile yaklaşık 4-5 dakika çırpın.
sıvıyağ ve sütü ilave edip çırpmaya bir iki dakika daha devam edin.
ardından birlikte eleyerek harmanladığınız kuru malzemeleri (mikser kullanmadan) silikon kaşık yardımı ile azar azar ilave ederek karıştırın.
karışımı silikon kalıba boşalttıktan sonra dilimlediğiniz elmaları sırsırta dik olarak hamurun üzerine yerleştirin. üzerine bolca file fındık ve kuş üzümü serptikten sonra,
önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında ızgara tel üzerinde pişirin.
fırından aldıktan sonra da kekinizi mutlaka bir ızgara üzerinde soğumaya bırakın...
afiyet, şeker, bal olsun....
Tarif hayal hanımdan alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder