31 Mayıs 2010 Pazartesi

Muzlu Çikolatalı Pasta

MERHABAAA sevgili dostlar ..
Bugün yine size çay masasına iat son tarifimle karşınızdayım.Kızımım çikolatalı pastaları çok sevdiğinden tercihimiz bu yönde oldu.İyikide öyle olmuş çok beğenilen bu pastanın tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet bal olsun 
Çikolatalı Pasta 
Malzemeler :
          Pandispanya için 
  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıcak süt
  • 150 gr şeker 
  • 1 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 100 gr un 
  • 100 gr nişasta 

          Muhallebi için:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşı un (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet muz
  • 1 paket damla çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
        Ganaj için (üzerine )
  • 200 gr bitter çikolata
  • 200 gr krema

Yapılışı:
Pandispanya için cam bir kap içerisinde 4 adet yumurta çırpılır.İçine yavaş yavaş sıcak süt ilave edilir.Köpük köpük olana dek mikser ile çırpılır.Şeker eklenip yaklaşık 10 dk kadar çırpılır.
vanilya ilave edilip karıştırılır.
Başka bir kapta un,nişasta,kabartma tozu karıştırılıp elenir.Elenen karışım yumurtalı karışıma ilave edilir.
Yağlanmış  26 cm çapındaki kelepçeli kalıba dökülür.Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk kadar pişirilir.
Pandispanya soğumaya bırakılır.(ben genelde pandispanyayı bir gün önceden yaparım o zaman daha lezzetli olur ve daha rahat kesilir.)
Diğer taraftan muhallebi için gerekli olan malzemeler bir tencere içerine alınıp karıştırılır.Orta hararetli ateşte koyulaşıncaya dek pişirilir.Soğumaya bırakılır.(istenirse Vanilyalı pastacı kreması da kullanabilirsiniz.)
Soğuyan pandispanya 2'ye bölünür.Alt tabanı 5 yemek kaşığı su ile ıslatılır.Bir kat krema sürülüp dilimlenmiş muzlar ve damla çikolata konur.Tekrar krema dökülüp pandispanyanın diğer tarafı da ıslatılıp  üzerine kapatılır.
Diğer tarafta ganaj için krema bir cezve içerisinde kaynama noktasına gelene dek ısıtılır.Aman kaynamasın.
Parçalara ayrılmış çikolata bir tabak içerisine konur ve krema dökülür.sürekli karıştırılarak çikolata eritilir.
Dolap15-20 dk beklettikten sonra fırça yardımı ile pandispanyanın tüm etrafı kaplanır.Üerine anetp fıstıkları serpilip servis yapana dek dolapta bekletilir.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder