31 Mayıs 2010 Pazartesi

Her İki Cins de Flörtte Sesini Alçaltıyor!

Uzmanlar flörtte alçak sesin işin püf noktası olduğunu söylüyor...




Yapılan araştırmada hem kadınların hem de erkeklerin flört ettikleri zaman bilinçsizce seslerini alçalttıkları ortaya konuldu.

Bu yöntemin, göz teması, kola dokunma gibi işaretlerin işe yaramayacağı zamanlarda, sözgelimi telefon konuşması sırasında bilhassa kullanıldığına dikkat çekiliyor.

Pennsylvania'daki Albright College psikologları tarafından yapılan araştırma kadınların birinden hoşlandıklarında daha yüksek, geleksel olarak daha dişil ses tonunda konuştukları fikrine karşı çıkıyor.

Kadın ve erkek 48 öğrenciyle yapılan deneylerde, gönüllülerden başkalarına ait fotoğraflara bakmaları daha sonra bu kişiler için sesli mesaj bırakmaları istendi.

Fotoğraftaki kişi ne kadar çekiciyse, denekler sesli mesajlarda o kadar alçak ses tonuyla konuştu.

Araştırma ekibinin başında bulunan Doktor Susan Hughes, kendisinin de aslında kadınların seslerini yükselttiklerini düşündüğünü kabul ederek, "Ancak hem erkeklerin hem de kadınların etkilendikleri kişiyle konuştukları sırada daha alçak sesle konuşup, daha fazla heyecan belirtisi gösterdiklerini ortaya koyduk" diye konuştu.

Beş yıl önce bir araştırma kariyer sahibi kadınların işyerlerinde yükselmek ve erkek çalışanlar tarafından kabul görmek amacıyla alçak ses tonu kullandıklarını ortaya koymuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder