30 Mayıs 2010 Pazar

Sarkık kollar iki saatte düzeliyor

Operasyon iki saat sürüyor. Ameliyattan sonra hasta, bir gün hastanede kalıyor. Ve ağrı hissetmiyor. Şişlikler bir haftada iyileşiyor.

Kollarındaki sarkmalardan şikayetçi olanların yaptırabileceklerini söyleyen kol estetiğiOp. Dr. Atilla Alp, şöyle konuşuyor: "Operasyon iki saat sürüyor. Ameliyattan sonra hasta, bir gün hastanede kalıyor. Herhangi bir ağrı hissetmiyor. Şişlikler bir haftada iyileşiyor"


Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Atilla Alp, kol estetiği ile ilgili sorularımızı yanıtladı.

*Daha çok kimler, kol estetiği yaptırmak istiyor?
Kollarındaki deri sarkmalarından şikayetçi olanlar, yaşlılığa bağlı olarak elastin lifleri azalanlar ve kilo verdiktensonra derisi eski gerginliğine kavuşmamış olanlar, kol estetiği yaptırıyor. Koldaki sarkmalar, genellikle kolun üst kısımlarında ve iç tarafında görülüyor. Kolunuzu bedeninizden uzaklaştırarak paralel olarak tuttuğunuzda, dirsek ve koltuk altı arasındaki fazlalıklara bakarak bunu anlayabilirsiniz.

Ameliyatı Tercih Ediyoruz!
*Kilolu kişilerde, kolları germeden önce liposuction mı yapılıyor?
Deri kalitesinin iyi olduğu ve sarkıklığın olmadığı durumlarda, yani sadece yağ birikiminin fazla olduğu vakalarda liposuction (vakum ile yağ emme) ile başarılı sonuç elde edilir. İlerleyen yaşlardaki hastalarda liposuction doğru bir tercih olmaz. Aşırı sarkmalarda, kol içine gizlenecek şekilde yapılan bir kesi ile fazla olan tabaka çıkartılarak ameliyat gerçekleştirilir.

*Zayıflamış ve kolları sarkmış kişilerin kolları nasıl toparlanıyor? Kolun içine kas da yerleştiriyor musunuz?
Kolların iç ve arka kısımlarından uzun elips şeklindeki deri ve yağ dokusu çıkartılır. Fazla yağların, fazla derilerle beraber çıkarılmasıyla normal cilt gerginliği sağlanır. Kesilen yer, iki tabaka halinde içten ve dıştan estetik bir dikişle dikilir ve bandajla sarılır.

*Kol estetiğinde hangi yöntemler kullanılıyor? En çok tercih edileni hangisi?
Ameliyat, en çok tercih edilen yöntemdir. Fazla doku çıkarılır ve ameliyat sonrası dönemde cildin kendini sıkılaştırmasına yardımcı olur. Liposuction ise, ancak sınırlı bir hasta grubunda uygulanabilir. Liposuction sonrasında ne kadar bir düzelme sağlayacağınızı kestiremeyebilirsiniz. Bu yüzden ameliyat daha çok tercih edilen bir yöntemdir.

Dikiş İzini Saklıyoruz!
*Dikiş izi kalıyor mu?
Kol germe ameliyatlarında dikiş izi kaçınılmazdır. Ancak izleri çoğu zaman koltuk altına saklıyoruz. Genelde birçok hasta liposcution yerine ameliyatı tercih ediyor.

*Operasyon ne kadar sürüyor? Sonrasında iyileşme ne kadar zamanda oluyor?
Ameliyat, genel anesteziyle birlikte ortalama iki saatte yapılıyor. Ameliyattan sonra hasta, bir gün hastanede kalıyor. Herhangi bir ağrı hissetmiyor. Eğer ufak tefek sızlamaları olursa, ağrı kesici ilaç alabiliyor. Ancak ameliyattan sonra kollarda şişlik ve morarmalar olabiliyor ve bu izler, sadece bir haftada iyileşiyor.

*Kol gerdirmek için en ideal dönem ne zaman?
Bu tip estetik ameliyatları, hastalarımız her zaman yaz başlamadan yaptırmalı.

*Kol estetiğinden sonra yasak olan veya dikkat edilmesi gereken şeyler var mı?
Yara izi, tüm ameliyatlarda olduğu gibi kol germe ameliyatı sonrasında da genişlik ve kabarıklık açısından kişiler arasında farklılık gösteriyor. Ameliyat sonrası yara izini minimuma indirmek için, bölgeye kortikosteroid'li kremlerle masaj yapılması öneriliyor

Ameliyata Vaktiniz Yoksa
*Lipolitik ve lipolazer tekniği nedir?
Bu teknikler, dünyada ve Türkiye'de ameliyattan korkanların imdadına yetişiyor. Minimum 20 dakika ile maksimum iki saat sürüyor. Diğer sistemlerden en önemli farkı; yedi seans gibi uzun bir zaman almaması ve kısa sürede istenen sonucun elde edilmesi...

*Bu yöntemi kimler tercih ediyor?
En çok hamilelik ve kilo kaybı yaşayanlar tercih ediyor. Cerrahi müdahaleye zaman ayıramayacak kadar çalışanlar bize başvuruyor. Özellikle 35-60 yaş aralığındaki hastalarda ideal sonuç alınıyor.

Hasta Bir Ay Sonra Yüzebilir
*Kol estetiğinin ardından yüzmek, kulaç atmak ve güneşlenmek gibi faaliyatler ne kadar zaman sonra yapılmalı?
Özellikle ameliyattan sonraki ilk günlerde kolların yüksekte tutulması öneriliyor. Dikişler 12 ve 14'üncü günlerde alınıyor. Hasta günlük aktivitelerine birkaç gün içinde; yüzmek gibi zorlayıcı ve kol hareketleri olan aktivitelere ise ancak bir ay sonra başlayabiliyor.

*Kol estetiği yaptırmaya kaç yaşından sonra başlanabilir?
Vücudu oturmuş, ergenlik çağını aşmış herkes yaptırabiliyor.

*Kol estetiğinden sonra kişi, kolunun gerginliğini devam ettirebilmek ve korumak için spor yapabilir mi?
Hastalara ameliyatlardan sonra kollarını yüksek tutmalarını öneriyoruz. Bunun dışında iki hafta içinde spor yapmaya başlayabilir, ağırlık kaldırarak kol kaslarını güçlendirebilirler.

*Estetikle kolu gerilmiş bir kişinin kolu tekrar sarkar mı? Sarkarsa ikinci kez mi ameliyat oluyor?
Sarkmalar tekrar oluşmaya başladığında, yaşlılığa bağlı derinin elastiğinde kayıplar olduğunda ameliyat tekrar yapılabilir. Hiçbir sakıncası yoktur.


Kaynak:Sabah Günaydın
Alıntı:Caferuj

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder