30 Mayıs 2010 Pazar

Yeni trend burun gençleştirme!

Yüz gençleştirmede en yeni trend burun gençleştirme...



Yüz gençleştirmede Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Plastik Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, yüz gençleştirmede en yeni trendin burun gençleştirme olduğunu belirtiyor.

“Yüz gençleştirmede önemli trendlerden birisi önce yüzün merkezinin gençleştirilmesidir. Yüzün merkezindeki en önemli yapı ise burundur. Burun gençleştirme yanında alın ve ağız çevresi gençleştirmede bu yeni trend kapsamında ilk sıraları alıyor” diyen Karacalar’a göre, burun gençleştirme hem cephe hem de profil gençleştirmesine çok önemli katkılar sağlarken, aynı zamanda uyumlu ve doğal yüz gençleştirme işlemlerinde gerekli bir işlem olarak öne çıkıyor. Özellikle Madonna’nın yüz gençleştirme işlemine ek olarak burun gençleştirme cerrahisi yaptırmasının batıda bu konuya duyulan ilgiyi daha da arttırdığını belirten Dr. Karacalar, burnun yaşla birlikte değişimini şöyle özetliyor:

“Burnu oluşturan kıkırdak yapı yaşla birlikte bozulmaya başlar. Burun yayılır, burun ucu düşer ve hatta kıkırdak sırtın çökmesine bağlı kemik kemer daha çok görünmeye başlar. Kişi özellikle gülümsediği zaman burun ucu ağzının içerisine girecekmiş gibi durur. Kişilerin eski fotoğrafları incelendiği zaman burna dikkat edilirse daha önce hafif olan kemerin belirginleştiği hatta olmayan bir kemerin ortaya çıktığı bile görünür. Buna ek olarak burun derisi kalınlaşır, kabalaşır ve özellikle kanatlarda daha fazla olmak üzere kılcal damarlar çıkmaya başlar. Bazen kıkırdaktaki hasar nefesi dahi engelleyecek kadar fazla olur. Bu durum sosyal bir sorun olan horlamayı arttırır. Bütün bu sorunlar üst üste eklenince yaşlanan burun ile karşılaşılır.”

“Yüz Gençleştirmek Bir Bütündür”

Burunda yaşa bağlı değişikliklerin orta yaşta başladığına dikkat çeken Dr. Karacalar, tam ve doğal bir yüz gençleştirme işlemine burunla başlamanın bazen en doğru yol olduğunu belirtiyor.

Yaşlanan yüzde burnun yaşlandığını çoğu kişinin pek farketmediğine dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Karacalar, yüz gençleştirmenin bir bütün olduğunu ve yüzdeki merkezi konumu nedeniyle genç bir burnun yüz gençleştirmenin sonucuna çok önemli katkılarda bulunduğunu söylüyor ve bunu şöyle açıklıyor:

“Burnu gençleştirmeden sadece yüz gençleştirme yapıldığında yüzde uyumsuzluk görülür. Burun gençleştirme yüz gençleştirme ile birlikte yapılırsa çok daha iyi sonuç verir. Özellikle yaşla birlikte burun dudak mesafesi artar ve dudak konturları silinmeye başlar. Burun gençleştirme sırasında burna komşu yapıların gençleştirilmesi yapılabilir. Uzamış dudak üstü mesafesi burun içinde asılabilir ya da burun tabanından dudak germe ile yapılabilir. Alındaki gevşeme özellikle burun kökü basık olanlarda burna doğru yığılma yapar. Bu durum burun kökü kırışıklıklarının asıl nedenidir. Böyle bir durumda burun gençleştirme estetiğine ek olarak endoskopik olarak alın gençleştirme burna biriken yığılmayı ortadan kaldıracağından burnu daha iyi gösterir.”

Farklı Sorunlara Farklı Çözümler

Dr.Karacalar burun estetiğinde hastadan hastaya değişen çözümleri ise şöyle açıklıyor:

“Sadece düşük burun ucu ya da yayılmış burun kanatlarını toplamak nispeten basit işlemler ile yapılabilir. Genel olarak yaşlanmış fakat aynı zamanda da önemli şekil bozuklukları olan burunda tam bir burun estetiği gereklidir. Ancak yaşlanan burnun estetiği biraz farklılıklar gösterir. Öncelikle kıkırdak yapı güçlendirilmelidir. Yaşlanan burun derisinde fazlalık var ise, bazen burun estetiğine endoskopik alın gençleştirme eklenerek fazla deri yayılır. Kalınlaşmış burun derisi peeling ya da lazer ile inceltilebilir. Kılcal damarlar için ise lazer etkili bir yöntemdir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder