16 Şubat 2009 Pazartesi

HÜNKAR BEGENDİ

Malzemeler:

Patlıcan Püresi İçin:

  1. 6 patlıcan
  2. 1 yemek kasıgı un
  3. 1 yemek kasıgı tereyag
  4. 1 su bardagı süt
  5. 2 yemek kasıgı kasar rendesi
  6. tuz,karabiber

Kebap İçin:

  1. yarım kilo kuşbaşı et
  2. 2 sogan
  3. 2-3 domates
  4. 2 kaşık tereyag
  5. tuz,karabiber

İnce dogranmış sogan ve et yag ile kavrulur.Etler suyunu salıp tekrar cekinceye kadar.Soyulup dogranmıs domates eklenir.1 su bardagı su ilave edilir ve etler yumusayıncaya kadar pisirilir.Tuz ve karabiber atılır.

Patlıcanlar közlenirSoyulup ince kıyılır.Yag ile un hafif kavrulur.Patlıcanlar,Rende kaşar,süt konulup karıstırılır.En son tuzu atılır.

Püre ile kebap servis tabagına alınır ve maydanozla süslenir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder