9 Şubat 2009 Pazartesi

Kendi yaptığım kepekli ekmeğim


Arada kendi ekmeğimi kendim yaparım çokta hoşuma gider.Bu sefer kepeklisine buyrun:)

1 kutu kepekli un
Kuru maya
1.5 bardak su


Hamur kabımıza kepekli unu,mayayı ve suyumuzu koyup hamuru güzelce yoğuruyoruz.Kulak memesi kıvamına gelmesi gerekiyor ve sıcak bir yerde üzerine ıslak bir bez koyarak 15 dak kadar bekletiyoruz.Beklettiğimiz hamuru pişereceğimiz kaba alıp üzerine yine ıslak bezi koyup burda da hamur 2 misli kabarana kadar yani yarım saat kadar bekletiyoruz.Fırına vermeden önce hamurun üzerini ıslatıp 200 derecelik fırında 20 dak kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder