18 Şubat 2009 Çarşamba

YALANCI TAVUK GÖGSÜ

















Malzemeler:
  1. 1 lt.süt
  2. 1 yumurta
  3. 1 çay bardagı nişasta
  4. 1 çay bardagı un
  5. 1,5 su bardagı toz şeker
  6. 1 yemek kaşıgı katı yag
  7. 6-7 petibör bisküvi(süslemek için)
  8. 6-7 ceviz(süslemek için)

Yumurta tencerede çırpılıp içine süt katılır.Ve beraber çırpılmaya devam edilir.Sonra nişasta,un,şeker katılıp tekrar çırpılır.Orta hararetli ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir.Muhallebi kıvamına gelince altını kapatmadan 1 kaşık yag eklenir ve karıştırılır.Ve Tencerenin altı kapatılır.Hafif ıslatılmış borcama muhallebi dökülür.Üstüne rondodan geçirilmiş bisküvi ve ceviz eklenir.Hafif ılıdıktan sonra buzdolabında 2 saat bekletilir ve dilimlenip servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder