15 Şubat 2009 Pazar

Zeytinyağlı kereviz




1 adet büyük boy kereviz
2 adet havuç
2 adet kurusoğan
1 su bardağı bezelye
1 çay kaşığı şeker
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Tencerenin en altına kuru soğanları incecik doğruyoruz.Kerevizin kabuklarını soyuyoruz ve dilimleyip, dilimleri 4 e bölüyoruz.Tencereye yerleştiriyoruz.Havuçların kabuklarını soyup onlarıda dilimliyoruz.Bezelyeleri havuçların üzerine koyuyoruz ve ben en üste kereviz yapraklarını da doğruyorum.Şekeri,tuzu ve zeytinyağını da ekleyip 1 çay bardağı suyu da koyup kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder