22 Şubat 2009 Pazar

SODALI KARNIBAHAR KIZARTMASI


Malzemeler:
  1. 1 adet karnıbahar
  2. yarım su bardagı maden suyu
  3. 1 yumurta
  4. 3 çorba kaşıgı un
  5. 1 çay bardagı rendelenmiş kaşar
  6. tuz,karabiber
  7. sıvı yag(kızartmak için)

Karnıbaharı çiçek çiçek koparın ve kaynayan suda 8 dakika haşlayın.Çıkardıktan sonra üzerlerine tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

Yumurtaları çırpın,maden suyu,unrendelenmiş kaşar ve tuz ekleyerek tekrar çırpın.Haşlamış oldugunuz karnıbaharları bu karışıma bulayarak kızgın yagda kızartın.İsterseniz üzerine sarmısaklı yogurt da ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder