25 Şubat 2009 Çarşamba

PİDELİ KEBAP


Yeni bir tarifle yine karşınızdayım arkadaşlar.Yogurtlu pideli kebap.Aynı iskender gibi oluyor.Denemenizi tafsiye ederim.Evdekiler bayılacaklar.Bizimkiler çok severk yiyiyorlar.
Malzemeler:
  1. Yarım kilo kuşbaşı et(kuzu veya dana)
  2. 2 sogan
  3. 3 domates(Rendele)
  4. 3 çorba kaşıgı tereyag
  5. 1-2 pide
  6. 150-200 gr.süzme yogurt
  7. tuz,karabiber

Soganı rendeleyin.Ve suyunu alıp ete ilave edin.1-2 saat etler sogan suyunda beklesin.Bu etlerin yumuşak olmasını saglar.

2 yemek kaşıgı tereyagını tencerede eritin ve etleri ilave edin.Etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin.Etler suyunu çekince rendelenmiş domatesi ekleyin.Ve bir süre de böyle pişirin.Daha sonra etlere 1 su bardagı su ekleyin ve etler yumuşayana kadar pişirin.İndirmeden önce tuz ve karabiber ekleyin.

Pideleri ısıtın ve küçük kesin.Pideleri tabaga yerleştirin.Kalan 1 yemek kaşıgı tereyagını eritip pidelerin üzerine dökün.Ve son olarak az su ile süzme yogurtu karıştırıp pidelein üzerine dökün.Sonra da üzerine etleri koyun.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder