10 Şubat 2009 Salı

Patates dolması


5 adet patates
250 gr kıyma
2 diş sarımsak
1 adet kurusoğan
2 yemek kaşığı salça
4 sap maydanoz
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Patatesleri soyuyoruz ve içini oyuyoruz.Tavada soğanı soteliyoruz.Kıymayı koyuyoruz onu da soğan kavuruyoruz.Salçayı ekliyoruz.En son Maydanozu,tuzu,karabiberi ve sarımsağıda ekliyoruz.Oyduğumuz patateslerin içini kıymalı karışımla dolduruyoruz.Üzerine domates dilimi koyup hepsini tepsiye diziyoruz.Tepsiye de salçalı su yapıp fırına veriyoruz.180 derecede patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz.Arzu eden fırından çıkardıktan sonra dolmaların üzerine kaşar peyniri rendesi koyabilir.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder