17 Nisan 2009 Cuma

BAKLA ÇORBASI

Malzemeler:

  • yarım kilo bakla

  • 2 adet domates

  • 4 yemek kaşıgı süzme veya normal yoğurt

  • 2 yemek kaşığı un

  • 1 adet yumurta

  • tuz,karabiber

  • dereotu veya maydanoz

  • sıvı yağ

  • 2-3 su bardağı kaynar su
Baklaları yıkayıp küçük küçük doğrayın.Sıvı yağı düdüklü tencereye koyup kızdırın ve üstüne yıkadığınız baklaları ekleyin ve bir müddet kavurun.üstüne 2 domatesi rendeleyip kavurmaya devam edin.İçine kavrulurken tuzunu ve karabiberini ekleyin.Bir süre daha karıştırdıktan sonra içine kaynar su ilave edin ve düdüklünün kapağını kapatın.Yaklaşık 15-20 dakika pişirin.Baklalar pişerken ayrı bir yerde yoğurt,un ve yumurtayı su ilave eerek ezin.Koyu ayran kıvamına gelince pişen baklaların üstüne ekleyin.Ve bir iki taşım kaynatın.Üstüne dereotu veya maydanoz ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder