3 Nisan 2009 Cuma

ELMALI KÜÇÜK KEKLER

Hamuru önce bir degişik gibi geldi bana.Yaparken korktum birşeye benzemeyecek diye ama tadı güzel oldu.İlk defa denedim.
Malzemeler:

  • 200 gr. elma

  • 70 gr.margarin(oda sıcaklıgında olacak)

  • 250 gr.un

  • 2 yemek kaşıgı limon suyu

  • 1/3 su bardagı toz şeker

  • 1 tatlı kaşıgı limon kabugu rendesi

  • 1 yumurta

  • 2 tatlı kaşıgı kabartma tozu

  • 7 yemek kaşıgı süt

  • üzerine sürmek için sıvıyag
Elmaları soyun ve küçük dograyın.Limon suyunda bekletin.Margarini,tozşekeri ve limon kabugu rendesini karıştırın.Yumurtayı çırpın ve içine un ve kabartma tozunu karıştırıp margarinli arışıma ekleyin.Sütü ekleyin ve yogurun.Biraz ilginç bir hamur ortaya çıkıyor.İçine elmaları ilave edin.Yaglanmış tepsiye kaşık yardımıyla öbek öbek dökün.Önceden 200C ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.Ilınınca üzerine fırçayla sıvıyag sürün.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder