30 Nisan 2009 Perşembe

PARMAK TAVUK

Bu tavuk yemegi cips gibi oluyor aynen.Tarifini bir internet sitesinden almıştım fakat üzerinden çok uzun zaman geçtiği için hatırlamıyorum.Hatta adını bile hatırlamadığım için biz ailecek bu yemeğe parmak tavuk diyoruz.Yapmaktan ve yemekten en büyük keyif aldıgımız tavuk yemeğinin tarifi:
Malzemeler:
  • 2 adet tavuk gögsü
  • 1 adet yumurta
  • maydanoz
  • 2-3 diş sarmısak
  • tuz,karabiber,pulbiber
  • un
  • galeta unu
  • sıvıyağ(kızartmak için)

Tavukları,parmak kalınlığında yani şerit halinde doğrayın.Ayrı bir kapta yumurta,dövülmüş sarmısak,kıyılmış maydanoz ve baharatları karıştırın.Şerit halinde doğradığınız tavukları tek tek una bulayıp bu karışıma atın.1-2 saat bu karışımda beklesin.Sonra soslu tavukları galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder