13 Nisan 2009 Pazartesi

TAVUK PANE

Malzemeler:
  • 2 adet but veya tavuk gögüs eti
  • 2 yemek kaşıgı tereyağ
  • 1 çay bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı galeta unu
  • tuz

Yağı eritip unu kavuralım.Sonra sütü ilave edelim.Koyulaşmaya başladıgında,ocaktan alıp 10 dakika kadar sogumaya bırakalım.Tavuk etini önce bu sosa bulayalım sonra çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayalım.Kızgın yağda 5 dakika kadar kızartalım.Mevsim sebzeleriyle servis yapalım.Arzu ederseniz yağda kızartma yerine yine mevsim sebzeleriyle birlikte fırına verelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder