28 Nisan 2009 Salı

BÜRYAN PİLAVI


Sevgili Fazilet bu pilav için "Büryan Pilavı" demişti; ben de öyle yazdım...Ama etli,kestaneli, bademli, havuçlu pilav da diyebilirsiniz isterseniz:))))))))))))
Lezzeti mi tek kelimeyle harika..!
İşte şöyle:
Malzemeler:(Yaklaşık olarak)
750 gr kuşbaşı et(tercihen kuzu eti)
1 adet soğan
1diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağı
1 su bardağı kestane(pişmiş)
2 adet çarliston biber
1 adet havuç(jülyen doğranmış)
1 su bardağı badem(sıcak suda 5 dakika haşlanıp kabukları soyulmuş)
2 kaşık tereyağı
3 su bardağı pirinç(yarım saat tuzlu sıcak suda beklemiş ve sonra iyice yıkanıp süzülmüş)
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
*Düdüklü tencerede soğanı zeytinyağı içinde kavuralım
*Daha sonra dilimlenmiş sarımsağı ve kuşbaşı eti ekleyerek kavurmaya devam edelim.
*Etler hafif renk değiştirince üzerine 1 su bardağı sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tane karabiber ekleyerek yaklaşık 30 dakika düdüklüde pişirelim. (düdüklünüzün ayarını siz daha iyi bilirsiniz)
*Pişince suyunu süzüp ayıralım
*Tenceremize soyulmuş bademlerimizi koyup yağsız olarak kavuralım
*Sonra yağını ekleyip havuçları da koyup biraz daha çevirelim
*Pirinçleri de ekleyip kavuralım şeffaflaşana kadar kavuralım
*Parçalamamaya gayret ederek kestaneleri ve etleri de ekleyelim
*Baharatları ve etsuyuna tamamlanmış 4 bardak kaynar suyu da ilave edelim ve göz göz olana kadar pişirelim..
Püf noktası:
*İyi bir pilav için kesinlikle su ilavesinden sonra karıştırmayınız.
*Pirinci çok iyi yıkamalı ve nişastasını akıtmalısınız
*Kavurarak pişirme yönteminde pirincin iyice şeffaflaşmasını sağlamalısınız
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder