8 Nisan 2009 Çarşamba

KOLAY LAHMACUN



Benim gibi hamur açamıyorsanız ya da en azından üşeniyorsanız size yufka ile yapılan kolay ve lezzetli bir lahmacun tarifi verecegim.
Malzemeler:


  • 4 adet yufka

  • 4 adet domates

  • 1 adet kuru sogan

  • 250 gr.kıyma

  • 1 demet maydanoz

  • 5 adet sivri biber

  • 5 diş sarmısak

  • karabiber,kırmızıbiber,tuz

  • sıvıyag,su(yufkaya sürmek için)

Domatesleri,biberleri,soganı,maydanozu çok ufak şekilde dograyın ya da dograyıcıdan geçirin.Sarmısakları ayıklayıp ezin.Kıyma ve baharatlarla beraber bütün malzemeleri karıştırıp iyice yogurun.(su ve yag hariç)1.yufkayı düz bir zemin üzerine yayın ve üstüne su ve yagı bir kasede karıştırdıktan sonra yufkanın her tarafına gelecek şekilde fırça ile sürün.2.yufakayı da bunun üzerine yayın.Ve yuvarlak bir tabagı yufkanın üzerine koyarak bıçakla kesin.Daire şeklindeki yufkaları yaglı kagıt serilmiş tepsiye alın ve üzerine hazırladıgınız içten yayın.Kenarlarında az boşluk kalsın.Kenarlarına da su ve yag karışımından fırça ile sürün.Bütün yufkalara aynı işlemi yapın.Önceden 200C ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.Hepsi bu kadar.Lahmacununuz hazırdır.Artan yufkalrı sakın atmayın çünkü tavada börek yapacagız.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder