7 Nisan 2009 Salı

ÇİLEK REÇELİ

Oglumun yemedigi çilekleri degerlendirmek için dün reçel yaptım.Aslında 2 yıl önce yapmıştım ilk çilek reçelimi.Ama yaktım.Nasıl oldu diye hiç sormayın.Şimdi ki yaptıgım çok güzel oldu.
Malzemeler:

  • 1 kg.çilek

  • 1 kg.tozşeker

  • yarım limonun suyu
Çilekleri birkaç kez yıkayın.Saplarını ayıklayıp bir tencerye koyun.Üzerine tozşekeri ekleyip 1 gün bu şekerde bekletin.Şekerlerin tamamen erimiş olması gerekiyor.Ertesi gün orta hararetli ateşin üzerine koyun.Yaklaşık 30 dakika kaynatın.Reçelin kıvamına baktıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın.Köpüklerini kevgirle alın.Sıcak reçeli kavanoza koyun ve sogutup agzını kapatın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder