24 Nisan 2009 Cuma

ISPANAKLI MANTARLI LAZANYA

Bu sevgili Fazilet in bizler için hazırladığı masadan nefis ISPANAKLI MANTARLI LAZANYA ..


Bunlar da daha sonra benim komşularım için hazırladığım lazanyanın yapım aşamaları...Ben son anda fırından çıkarıp masaya getirdiğim için telaştan son resmini almayı unutmuşum..Ama arkadaşımınki sizlere bir fikir verecektir..

Deneyin kesinlikle pişman olmazsınız..Hele de mantar seviyorsanız kesinlikle tavsiye ederim..Gelelim malzeme ve yapılışına..

Malzemeler:

2 paket mantar(ben büyük kavanoz konserve kullandım)

3-4 kaşık sıvıyağ

1 adet büyük soğan

1 kg ıspanak

Barilla lazanya

Kaşar rendesi

Beşamel Sos için:

Süt, un, tereyağı, sıvıyağ,tuz (normalden daha akıcı kıvam ayarlayın)

Buraya tıklayıp yapımına ulaşabilirsiniz, ancak daha fazla yapmanızı tavsiye ederim

Yapılışı:

*İyice yıkayıp- gerekirse soyduğumuz- mantarları doğrayıp limonlu suda hazır olana kadar tutalım

*Sıvıyağda soğanla birlikte harlı ateşte iyice suyunu çektirelim

*Yıkanıp doğranmış ıspanaklarımızı ekleyelim ve onun da suyu çekene kadar karştırarak pişirelim, tuzunu eklemeyi unutmayın

*Servis kabımızın altına hazırladığımız beşamel sosu bir kat sürelim

*Lazanya dizelim ve üzerine ıspanaklı malzemenin üçte birini yayalım

*Beşamel sos sürelim ve kaşar rendesi serpelim

*Bu işlemi 4 kat lazanya, 3 kat ıspanaklı mantarlı malzeme olana kadar devam ettirelim

*En üste beşamel sos ve kaşar rendesi ile işlemi bitirelim

*180 derecede ısınmış fırında yüzü kızarana kadar pişirelim

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder