28 Mayıs 2010 Cuma

MAYONEZLİ TAVUK


Çok yakın bir dostumun tavsiyesiyle dün denedigim bir tarif mayonezli tavuk.Gerçi fırında tavuk yaparken üzerine mayonez sürüyorum ama tencere yemegi olarak denememiştim.Ama sonuç umdugumdan da iyi oldu.Mayonezin tadı patateslere ve havuca da sindi.Yumuşacık ve leziz oldu anlayacagınız.İşte tarif:
MAYONEZLİ TAVUK YEMEGİ MALZEMELERİ:
  • Tavugun istenilen herhangi bir yeri
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 adet kuru sogan
  • 1 adet domates
  • tuz,pul biber,kekik
  • 2 yemek kaşıgı mayonez
Patatesler ve havuç soyulduktan sonra istenilen şekilde dogranır.(kalın olursa daha iyi çünkü kısık ateşte pişecegi için hamur gibi olmasın)Sarmısaklar(ikiye bölünecek),kuru sogan ve domates de soyulduktan sonra özellikle sogan iri iri dogranır.Tavuklar yıkandıktan sonra derince bir kaba alınır.Üstüne sogan,sarmısak,domates,havuç,patates,baharatlar ve mayonez eklenerek bir güzel karıştırılır.Bütün malzemeler iyice harmanlandıktan sonra(istenirse ketçap da konulabilir ama ben koymadım bir daha ki sefere ketçapda ekleyecegim)tencereye alınır ve kısık ateşte pişirilir(kesinlikle su ve yag eklenmeyecek ve kısık ateşte pişecek).Bütün malzemeler pişince altı kapatılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder