24 Haziran 2009 Çarşamba

ÇİLEKLİ MİLFÖY

Tatil dönüşü ilk tarifimi tatlı birşeylerle açmak istedim.Bu tarifi Sofra Özel dergisinde gördügümden beri denemeyi düşünüyordum.Kısmet yeni evimizdeymiş demek ki.Çıtır çıtır yemesi güzel bir tatlı tarifi.Okuyunca çok zahmetli bir tatlı gibi gelecek size ama emin olun zahmetinize degecek.
Malzemeler:

  • 8 adet milföy hamuru

  • 2 su bardagı süt

  • 4 yemek kaşıgı toz şeker

  • 2 adet yumurta

  • 1 paket vanilya

  • 2 yemek kaşıgı un

  • 250 gr. çilek

  • 100 gr. çilekli jöle

  • yarım çay bardagı sıcak su

  • yarım çay bardagı soguk su
Milföy hamurlarını ortadan ikiye kesin.Elde ettiginiz 16 adet milföy hamurunu yaglanmış tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 200C fırında milföy hamurları kaparıp pembeleşinceye kadar pişirin.Sütün bir bardagını kenara ayırın.Kalan bir bardak süte şekeri ekleyip ocaga alın.Şeker eriyinceye kadar hafif ısıtın.Unu ayırdıgınız bir bardak süte ekleyip ezin.Başka bir kap içinde çırpılmış yumurtaları,unlu süte ekleyip karıştırın.Unlu ve yumurtalı sütü yavaş yavaş şekerli süte ekleyip karıştırarak,muhallebi kıvamı almaya başlayınca 1 dakika daha pişirip ocagı kapatın.Vanilyayı ekleyin ve karıştırın.Başka bir kap içinde jöleyi yarım çay bardagı sıcak suyla eritin.Eriyen jöleye yarım çay bardagı soguk suyu ilave edip karıştırın.Çilekleri yıkayıp istediginiz gibi dograyın.Ve jöleye ekleyin.Hazırladıgınız kremadan 4 adet milföyün ilk katına sürüp,ikinci kat milföyü yerleştirin.Sonra ikinci kata krema sürüp üçüncüyü sonra tekrar krema ve dördüncü kat milföyü yerleştirin.En üste çilekli jöle donup kıvamlı bir hal almaya başladıgında milföy pastalarını üstüne paylaştırın.Sogutup servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder