12 Haziran 2009 Cuma

MOR LAHANA SALATASI


MOR LAHANA SALATASI

Son derece kolay ve lezzetli bir salata..Meze ya da garnitür mü desem acaba? Et yemeklerinin yanına çok yakıştığı kesin..Çay sofralarında da artık eskisi kadar hamur yok biliyorsunuz..Biz daha ziyade hafif ve salatamsı besinlere dönmeye çalışıyoruz mümkün olduğunca..
Bu salatayı da kış boyu aralıksız yapıyorum, dolabımdan hiç eksik olmuyor desem yeri var.. Çünkü hazırlayıp koyuyorsunuz, bir nevi turşulaşıyor ve yaklaşık bir-bir buçuk hafta bekleyebiliyor.Sonradan üzerine zeytinyağı döküp tüketiyoruz..Ya da salatalara karıştırıyoruz biraz biraz..
Yapımı son derece pratik..
Malzemeler:
1 küçük boy mor lahana
1 adet limon
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
yapılışı:
*Yıkanmış lahanamızı çok incecik kıyalım
*Geniş bir kapta ezmeden elimizle tüm malzemeyi harmanlayalım
*bir kavanozda ya da saklama kabında saklayalım
*Kullanacağımız kadar alıp sade yiyeceksek üzerine zeytinyağı gezdirelim..
Not: Zeytinyağı yumuşamasına sebep olduğundan sonradan ekleniyor..
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder