4 Haziran 2009 Perşembe

GÜVEÇTE ET SOTE


Güveçte yapılan her türlü et ne kadar sert olursa olsun yumuşacık oluyor.Bunda güvecin mi etkisi var yoksa agır ateşte pişmesinin mi etkisi var bilemiyorum.Geçen gün yaptıgım güveci sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler:
  • 500 gr. kuşbaşı eti
  • 2 yemek kaşıgı tereyag
  • 3-4 adet domates
  • 2-3 adet sivri biber
  • 1 adet kuru sogan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 çay kaşıgı karabiber ve kırmızıbiber
  • tuz

Orta boy bir güvecin içine yıkanmış ve suyu süzülmüş etler eklenir.Orta hararetli ocakta etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirilir.Sonra tereyagını ve yemeklik dogranmış soganlar eklenir ve pişirilmeye devam edilir.Çekirdekleri çıkarılarak küp küp dogranmış biberler ve kabukları soyulup yemeklik dogranmış domatesler eklenir.Sarmısakları ise bütün bütün ekleyin.En son olarak baharatları eklenir ve orta ateşte agzı kapalı olarak pişirilmeye bırakılır.(işin sırrı agır ateşte ve agzı hiç açılmadan pişmesindeymiş ve güvece hiç su konmazmış)


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder