5 Haziran 2009 Cuma

ŞAKŞUKA

SEVGİLİ DOSTLAR,

SON ZAMANLARDA ÇOCUKLARIMIN SBS VE ÖSS SINAVLARI DOLAYISIYLA HEM YOĞUNLUK HEM DE GERGİNLİKTEN DOLAYI SİZLERİ ZİYARETLERİM EPEYCE AKSADI..TEK TEK SÖYLEMEYEMEDİĞİM İÇİN BURAYA YAZAYIM DEDİM..
HEPİNİZE ANLAYIŞINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..OĞLUM YARIN, KIZIM DA HAFTAYA SINAVA GİRİYORLAR VE BİTECEK ARTIK BU STRES İNŞALLAH..DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN LÜTFEN ..ÇOK SEVGİLER



Ve işte yaz aylarının masalarının vazgeçilmezlerinden...:))


ŞAKŞUKA

Malzemeler:

2-3 patlıcan
2-3 patates
yeşil biber
1 kuru soğan
2 domates
2-3 diş sarımsak
tuz, kırmızı pul biber
zeytinyağı
Yapılışı:

*PatlıcanlarI alacalı soyalım ve tuzlu suda yarım saat bekletelim.
*Acısı çıkınca kuşbaşı doğrayalım. Kağıt havlu üzerinde iyice kurutalım
*Patates ve biberleri de aynı büyüklükte doğrayalım.
*Kızartma tencerimizde zeytinyağını kızdıralım ve önce patatesleri, sonra patlıcanları ve en son biberleri kızartıp servis tabağına alalım.
*Sosu hazırlayalım; bunun için soğanları yemeklik doğrayalım. (Kimi zaman soğansız yapıyorum)
*Sarımsakları da ince ince doğrayalım veya ezelim.
*Kızgın yağda soğanları pembeleştirelim.
*Kabuğu soyulup doğranmış domatesleri ve sarımsakları koyalım.
*İçine tuz ve kırmızı pul biber(tercihe kalmış) ekleyip pişirelim.
*Kızarmış sebzelerin üzerine dökerek servis yapalım.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder