5 Haziran 2009 Cuma

Mahlepli Kandil Simidi



Uzunca zamanlar yazmıyorum.Umrumda değil blog demek değil bu.Sadece yemek harici bir şeyler yazmak konusunu kafamda pek netleştirmiş değiim.Kendim blogum olmadan önce ve olduktan sonraki dönemlerde netten bir tarif aradığım zaman,eğer blogcu tarif dışında irşeyler yazmışsa sinir oluyodum(halen bazen sinir bozucu bir durum bu benim için)


Zaten gıcık bir tipim.Eğer maksadım zaman geçirmek değil işimi halletmekse beni oyalayan herşey sinir bozucudur.Bu herşey için böyle.Misal;etek almak için dışarı çıktıysam sadece etek bakarım,başka hiç bir şey oyalayamaz beni.Genelde kadınlar da olan birşey vardır mesela "a"mağazada bir eteği beğenmiştir aslında ama diğer 5 mağazaya da bakmadan o eteği almaz.Veya bir etek almak niyetindedir "a" mağazasında ki etek tam aradığı gibidir.O eteği alır ama diğer 5 mağazaya da girer bi bakarsın 3 etek daha almıştır ve belkide o 3 eteği hiç kullanmicaktır.Bende o yok işte girerim bir mağazaya beğendiysem alırım çıkarım etek serüveni benim için biter.


Şimdi bir diyorum ki;bu bloğu okuyanların çoğunluğu "burası yemek blogu ver tarifi çekil uzatma"diyenlerse haklılar.Burası her ne kadar arada hayattan da yazıyor olsam da genel manada bir yemek blogu.Birilerine hayır yapacağız derken birde sinir bozucu olmayalım:) O yüzden yaptıklarımın fotoğrafları yokken tarif yazmak,tarif yazamıyorken de günlük maksatlı yazı yazmak istemediğim için burası artık güncelbirbog olmaktan çıktı.Dönücem eski günlerime ama ne zaman bilemiyorum.

Buralarda yokken çok güzel tarifer denedim.Harika pastalar yaptım ilk sipariş pastamı yaptım hatta iki katlıydı ama onun da fotoğrafı yok malesef :(Arkadaşlardan denediğim tariflerden yeşil kiviye ait bir profiterol tarifi var ki gecenin bir vakti yapılmış sabahına bitirilmiş,sonunu komşuya ikram ettiğim için akşam evde kıyametkopmasına sebep olmuş bir tariftir.Yani demem o ki 4/4'lük bir tarif deneyenin bir daha hazır profiterol alacağını sanmıyorum.Biz ailcek profiterol aşığı olarak,bir profiterol için ne yollar aşındırdığımız zamanlar olduğu halde birdaha hazır profiterol almamaya karar verdiysek :)

Bir de kıyır kıyır poğaca sevenler için şu günlerde İstanbul'a gelse de hasret gidersek diye beklediğim,özlediğim Ninomdan bir poğaca tarifi öneriyorum.Bak bunlar garantili kaçırma derim :)

Geçelim kendi tarifimize :) Efenim okuduğunuz üzre kandil simidi tarifi veceğim bugün.Kandil de değil hayırdır diyosun duydum.Bir kandil günü tarifi yazmayı bende istedim ama gel gör ki tarifi yazdığım kağıdı kaybetmiş bulunmaktaydım :) Anca buldum kağıdı şimdi yazıyorum napalım kısmet.Sen bu adresi unutmican kandil akşamı yapıcan artık ahaliye kandil simidini :) İllede kandil akşamı mı yapmaklazım dersen yok efendim canın ne zaman isterse.Kıyır kıyır böyle ağızda dağılan,tatlı tatlı mahep kokan bir simit bu.Reklam kısmını da geçtik işte tarif;

Malzemeler:

1 paket margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı mahlep

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 yumurta

Aldığı kadar un

Susam

Hazırlanışı:

1 yumurtanın sarısı ve beyazını ayırdıktan sonra sarını ve diğerbütün malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz.Hafif yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave ediyoruz.Hamurun kıvamını,hamurdan bir parça koparıp şekil verirken dağılıp dağılmadığından anlayabilirsiniz.Hamur kıvama geldiğinde istediğimiz simit oyutuna göre mandalina veya ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz.Elimizde şekil verdikten sonra tepsiye diziyoruz.Ayırdığımız yumurta beyazını simitlerin üzerine fırça yardımıyla sürüp üzerlerine susam serpiyoruz.Önceden ısıtlımış 175 dereceli fırında susamlar hafif kızarana kadar pişiriyoruz.Allah'ım ya bak ne kolay tarif dimi? :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder