29 Mayıs 2009 Cuma

BİRSEN'İN BAHÇE DAVETİ

KİRPİ PARFE

KONYA'NIN ETLİ EKMEĞİ
(enfes bir lezzet, tatmayanların özellikle denemesini öneririm)
KİRPİ PARFE İÇİ

NANELİ LİMONATA
(bir sap nane ve kiraz buz kalıbında dondurulup sunumda eklenmişti)

SOYA FİLİZLİ ÇİM SALATA
(Gerçekten özel bir salataydı, çim tohumu ve hardal sosuyla özel bir lezzeti vardı)






Sevgili Birsen'in çok keyif aldığım güzel davetinden birkaç detay sizler için arkadaşlar..Fikir olması açısından yayınlamak istedim:))
Güzel bir bahçede, yukarıdaki lezzetleri paylaştı sağolsun bizlerle...Özellikle sizler için kirpi parfenin tarifini aldım..Biz çok beğendik ve özel ricayla:)) diğer eklediklerimi erteleyip bu güzel tarifi öncelikle sizlerle paylaşmak istedim.
Birsen'ciğim tekrar herşey için çok teşekkür ediyorum canım, öpüyorum gülen gözlerinden:))
Işıltın hiç eksilmesin:))
KİRPİ PARFE
Malzemeler:
5 kuru incir(yıkanmış doğranmış)
5 kuru kayısı(yıkanıp doğranmış)
1 bardak iri parçalanmış fındık
1 bardak süt
1 çay bardağı damla çikolata
2 paket yulaflı bisküvi(kırılmış)
2 yemek kaşığı fındık ezmesi
1 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
Sosu:
1 paket krem şanti
2 tatlı kaşığı kakao
1 küçük çay bardağı soğuk süt
Yapılışı:
*Öncelikle sosu için ,soğuk süt ile krem şantimizi iyice çırpıp kakaoyu da ekleyelim ve hazırlayıp buzdolabına koyalım
*Diğer malzemeleri de karıştırıp servis tabağında kirpi şekli verelim
*Üzerine krem şanti sosumuzu sürelim ve bademleri resimdeki gibi batıralım
*Son olarak kakao serpelim
*Buzdolabında yeterince soğutup servis yapalım
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder