21 Mayıs 2009 Perşembe

TÜLİN ŞAHİN : DOĞAL GÜZELLİK SIRLARI

Ben doğayı ve doğal olan herşeyi çok severim. Bu yüzden yaptığım sporları açık havada yapmaya özen gösteririm. Bol bol temiz hava almaya. Sigaralı ortamlarda bulunmamaya calışırım. Doğal olarak da, mutfağa girip bir şeyler hazırladığımda hem içinden hem kabuğundan faydalanmaya çalışırım :) Hemen tüm kitaplarımda mutlaka bir kaç tane doğal bakım sırları yazmışlığım vardır. Siz okuyanlar da benden her zaman devamını istemişsinizdir. Bu hafta sizlere daha fazla doğal bakım sırları vereceğim, tıpkı istediğiniz gibi :))



ÇAY; sabah akşam yüzünüzü çay ile yıkarsanız, cildinizin sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz. Göz altlarınız şişse çay poşetleri ile gözlerinizi 10 dk kapatın, mucizevi bir şekilde şişliklerin indiğini göreceksiniz.
PIRASA; sizi bilmem ama ben pırasa yemeğini çok severim :) ve pırasanın cildimize iyi gelmesi onu sevmem için bir neden daha oluyor :) çiğ pırasa suyu cildimize parlaklık verir.
GÖZ ALTINDAKİ MOR HALKALAR İÇİN; bunun için öncelikle taze incire ihtiyacınız var. İnciri ikiye bölüp koyu halkaların üzerine yerleştirin 5-10 dk beklettikten sonra, ıhlamur çayının içine batırdığınız pamuk ile kompress yapın.
YUMUŞAK VE PARLAK BİR CİLT İÇİN; bunun sırrı öncelikle bal. Yorgun bir cildi canlandırmak için bal, muz ve 1 elmaya ihtiyacınız var. Bir kabın içinde muzu ezin, elmayı rendeleyin üzerine 1 çorba kaşığı bal ekleyip, göz çevreniz hariç, tüm yüzünüze ve boynunuza sürün. 15-20 dk bekleyin ardından ılık su ile durulayın. Sadece cildinizi yumuşatmak istiyorsanız, tek başına bal sürüp 10 dk bekletmeniz yeterli olacaktır.
CİLDİMİZİ KORUMANIN YOLLARI;
1. Güneşten koruyun, her gün güneş koruyucu sürün evet, kış aylarında bile ;) 2. Rüzgarlı ve soğuk havalarda cildinize tam yağlı bir nemlendirici sürün.
3. Sigaradan uzak durun mümkünse içmeyin, içtirmeyin!
4. Cildinizi ayda 1 derin temizletin.
5. Sağlıklı beslenin bol bol sebze, meyve ve balık tüketin. Özellikle iyi yağları barındıran somon balığına ağırlık verin.
6. Günde 8 bardak su için.
7. Cildinizin ihtiyacına göre vitamin kullanın.
8. Her gün yüz jimnastiği yapın.
9. Yaz-Kış her zaman spor yapın.
10. Pozitif düşünün.
TÜLİN ŞAHİN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder