14 Mayıs 2009 Perşembe

DR ENDER SARAÇ: ERKEN MENOPOZA ÇÖZÜM BİTKİ KÜRÜ

Türkiye’nin önde gelen bitki uzmanı; Dr. Ender Saraç, erken menopozu geciktiren özel tariflerini sizin için sıraladı. Size düşen tek şey birini seçmek ve uygulamak!
Karışık kür ve adaçayı kürü

KARIŞIK KÜR

Malzemeler: Bir tatlı kaşığına yakın anason, bir tutam papatya, iri bir tutam civanperçemi. Bir çay fincanı su (yaklaşık 100 cc)

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri harmanlayıp, yaklaşık 100 cc suyun içinde 3-4 dakika demleyin. Çayı süzdükten sonra ılık-sıcağımsı kıvama gelince bekletmeden için.

Nasıl uygulamalısınız?
Kürü, akşam saatlerinde yatmaya yakın, 2 fincan tüketmeniz gerekiyor. Karışık küre, 1-2 yıl boyunca her gün devam edebilirsiniz.

Dikkat edin: isterseniz, çayın lezzetini artırmak amacıyla içine esmer şeker katabilirsiniz. Çayı belirtilen süreden fazla kaynatmamaya dikkat edin. Aksi takdirde çay acılaşır, bunun sonucunda da içimi zorlaşır. En önemlisi de çaydan istediğiniz etkiyi alamazsınız.

Nasıl uygulamalısınız?
Kür sabah ve öğle saatlerinde 2 fincan içilerek uygulanıyor. Çayı içerken ne çok aç, ne de çok tok olmalısınız. Örneğin kahvaltı ile öğle yemeği arasında tüketebilirsiniz.

Dikkat edin: Adaçayı’nın uyarıcı etkisi olduğu için akşam saatlerinde tüketilmesi önerilmiyor. Çayı, suyun içinde 4 dakikadan fazla bekletmeyin. Eğer suyun içinde daha fazla süre kalırsa toksik madde salgılar, bunun sonucunda da kürden yarar değil, zarar görürsünüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder